Dit gerecht is een klassieker uit de Indonesische keuken. Ik serveer de gado gado van groenten met satésaus met kip erbij, maar voor de vegetariërs kun je deze kip ook vervangen door in de pan gebakken tofu en gebruik dan dezelfde marinade. Lekker met kroepoek en rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Geroosterde kip
2 kipfilets
3 el ketjap manis
1 el sambal
1 el citroensap
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
Gado gado
2 eieren
400 gram gesneden Thaise wokgroenten
2 el pindakaas
175 ml melk
1 tl sambal
1 el ketjap manis
1 stengel sereh (citroengras)
Bereidingswijze
Geroosterde kip
Leg een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal en leg de kipfilets erop (dit voorkomt een vieze kleverige baklaag, je dekt de kip dus niet af)
Doe de sambal, ketjap, knoflook, ui en het citroensap in een kommetje en meng goed door elkaar
Giet deze marinade over de kip en wrijf in
Zet de kip minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren
Verwarm de oven op 180 graden
Zet de kip 20 tot 25 minuten in de oven
Haal dan uit de oven en vouw de randen van de aluminiumfolie over de kip
Laat 5 minuten rusten
Snij dan in stukken en serveer bij de gado gado
Gado gado
Kook de eieren in 7 minuten hard
Giet de melk in een steelpan en voeg de sambal, ketjap, pindakaas toe
Snij de stengel sereh een paar keer in zodat de geur vrij kan komen
Leg de sereh in de pan
Roer alles goed door elkaar
Blijf roeren op laag vuur totdat je de gewenste dikte bereikt hebt
Doe een scheut olijfolie in een wok en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur
Pel de eieren en snij doormidden
Verdeel de groenten over twee borden en geef er een ei bij
Verdeel er wat satésaus over en geef de rest er aan tafel bij
Lekker met de kip
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gado-gado-kip/