Recept Gado gado met kip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit gerecht is een klassieker uit de Indonesische keuken. Ik serveer de gado gado van groenten met satésaus met kip erbij, maar voor de vegetariërs kun je deze kip ook vervangen door in de pan gebakken tofu en gebruik dan dezelfde marinade. Lekker met kroepoek en rijst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Geroosterde kip
  • 2 kipfilets
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
Gado gado
  • 2 eieren
  • 400 gram gesneden Thaise wokgroenten
  • 2 el pindakaas
  • 175 ml melk
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap manis
  • 1 stengel sereh (citroengras)
Bereidingswijze
Geroosterde kip
  1. Leg een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal en leg de kipfilets erop (dit voorkomt een vieze kleverige baklaag, je dekt de kip dus niet af)
  2. Doe de sambal, ketjap, knoflook, ui en het citroensap in een kommetje en meng goed door elkaar
  3. Giet deze marinade over de kip en wrijf in
  4. Zet de kip minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren
  5. Verwarm de oven op 180 graden
  6. Zet de kip 20 tot 25 minuten in de oven
  7. Haal dan uit de oven en vouw de randen van de aluminiumfolie over de kip
  8. Laat 5 minuten rusten
  9. Snij dan in stukken en serveer bij de gado gado
Gado gado
  1. Kook de eieren in 7 minuten hard
  2. Giet de melk in een steelpan en voeg de sambal, ketjap, pindakaas toe
  3. Snij de stengel sereh een paar keer in zodat de geur vrij kan komen
  4. Leg de sereh in de pan
  5. Roer alles goed door elkaar
  6. Blijf roeren op laag vuur totdat je de gewenste dikte bereikt hebt
  7. Doe een scheut olijfolie in een wok en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur
  8. Pel de eieren en snij doormidden
  9. Verdeel de groenten over twee borden en geef er een ei bij
  10. Verdeel er wat satésaus over en geef de rest er aan tafel bij
  11. Lekker met de kip
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gado-gado-kip/