Een lekkere maaltijd met Hollandse ingrediƫnten. De champignons zijn heerlijk zacht in de roomboter gebakken en de kaas smelt daar op het bord overheen. Je kunt in plaats van een tartaartje ook een hamburger bakken. Lekker met gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 tartaartjes
250 gram champignons
75 gram geraspte oude kaas
4 witte boterhammen
100 gram spinazie
3 el roomboter
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
Peper
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Steek uit vier boterhammen mooie rondjes
Rooster deze goudbruin in de oven
Snij de champignons in plakjes
Smelt twee eetlepels roomboter in een wok of grote hapjespan
Voeg de ui en knoflook en champignons toe en schep een paar minuten op laag vuur om en om tot de champignons zacht zijn
Breng op smaak met peper en zout
Laat de spinazie in een pan slinken en breng op smaak met peper en zout
Bak de tartaartjes in een scheut olijfolie drie minuten per kant in een koekenpan
Leg op elk bord een broodrondje en besmeer met de helft van de resterende lepel roomboter
Leg het andere broodrondje erop
Verdeel de spinazie over de broodrondjes
Leg het tartaartje op de spinazie
Verdeel de champignons over de borden en strooi de kaas er over heen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tartaartje-met-champignons/