Recept Hamburger met champignons
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere maaltijd met Hollandse ingrediƫnten. De champignons zijn heerlijk zacht in de roomboter gebakken en de kaas smelt daar op het bord overheen. Je kunt in plaats van een tartaartje ook een hamburger bakken. Lekker met gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 tartaartjes
  • 250 gram champignons
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 4 witte boterhammen
  • 100 gram spinazie
  • 3 el roomboter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Steek uit vier boterhammen mooie rondjes
  3. Rooster deze goudbruin in de oven
  4. Snij de champignons in plakjes
  5. Smelt twee eetlepels roomboter in een wok of grote hapjespan
  6. Voeg de ui en knoflook en champignons toe en schep een paar minuten op laag vuur om en om tot de champignons zacht zijn
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Laat de spinazie in een pan slinken en breng op smaak met peper en zout
  9. Bak de tartaartjes in een scheut olijfolie drie minuten per kant in een koekenpan
  10. Leg op elk bord een broodrondje en besmeer met de helft van de resterende lepel roomboter
  11. Leg het andere broodrondje erop
  12. Verdeel de spinazie over de broodrondjes
  13. Leg het tartaartje op de spinazie
  14. Verdeel de champignons over de borden en strooi de kaas er over heen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tartaartje-met-champignons/