Een spannend voorgerecht met een saus van pompoen, gebakken coquille en curry/mayonaise. Het krokantje van het vel van een eendenborst is optioneel. Je kunt ook een broodje roosteren en daar vier reepjes uit snijden.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 coquilles
400 gram pompoen geschild en in blokjes
1 tl garam masala
4 tl mayonaise
1 kleine tl rode curry pasta
4 krokantjes van eendenvel (optioneel) Alternatief: 4 reepjes geroosterd brood
Peper
Zout
1 el boter
Bereidingswijze
Kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar
Pureer met een staafmixer tot gladde saus
Voeg de gram masala toe en roer door de saus
Meng de mayonaise met de currypasta
Verhit de boter in een koekenpan
Bestrooi de coquilles met wat peper en zout
Bak de coquilles 1.5 minuut per kant
Verdeel de saus van pompoen over vier borden
Leg op elk bord een coquille
Leg op elke coquille 1 tl curry/mayonaise
Maak af met het krokantje van eend of een reepje geroosterd brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-coquille-pompoen/