Recept Coquille met pompoen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een spannend voorgerecht met een saus van pompoen, gebakken coquille en curry/mayonaise. Het krokantje van het vel van een eendenborst is optioneel. Je kunt ook een broodje roosteren en daar vier reepjes uit snijden.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 coquilles
  • 400 gram pompoen geschild en in blokjes
  • 1 tl garam masala
  • 4 tl mayonaise
  • 1 kleine tl rode curry pasta
  • 4 krokantjes van eendenvel (optioneel) Alternatief: 4 reepjes geroosterd brood
  • Peper
  • Zout
  • 1 el boter
Bereidingswijze
  1. Kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar
  2. Pureer met een staafmixer tot gladde saus
  3. Voeg de gram masala toe en roer door de saus
  4. Meng de mayonaise met de currypasta
  5. Verhit de boter in een koekenpan
  6. Bestrooi de coquilles met wat peper en zout
  7. Bak de coquilles 1.5 minuut per kant
  8. Verdeel de saus van pompoen over vier borden
  9. Leg op elk bord een coquille
  10. Leg op elke coquille 1 tl curry/mayonaise
  11. Maak af met het krokantje van eend of een reepje geroosterd brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-coquille-pompoen/