Recept Linzenschotel met gorgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een robuuste Franse stoofpot met linzen, wortel en eventueel stukjes gerookte kip. Lekker met asperges en geef er ook geroosterde sneetjes brood met kruidenboter bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400 gram gerookte kip in kleine stukjes gesneden (optioneel)
  • 300 gram groene Franse linzen
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 gram gorgonzola, in blokjes gesneden
  • 2 winterwortels, fijngesneden
  • 4 kleine sjalotjes, fijngesneden
  • 400 gram groene asperges
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Kook de linzen in 20/25 minuten in de bouillon gaar en giet zo nodig af
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalotjes en wortel (en eventueel de gerookte kip) even aan
  3. Laat vijf minuten op zacht vuur smoren
  4. Voeg dan de linzen toe en schep door elkaar
  5. Voeg de helft van de gorgonzola toe en schep door de linzenschotel
  6. Laat alles nog vijf minuten pruttelen
  7. Hak de houtachtige einden van de asperges eraf
  8. Kook de asperges in drie minuten gaar en giet af
  9. Schep de linzenstoof in vier kommen en verdeel de asperges over de stoof
  10. Kruimel er de rest van de gorgonzola overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-linzenschotel-met-gorgonzola/