Recept Cottage pie met kipgehakt
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een winterse maaltijd met een knipoog naar een cottage pie. Deze versie is light door het kippengehakt en de vele groenten. Ook is het dakje niet van aardappelpuree, maar van pompoenpuree gemaakt. Serveer er eventueel nog een salade en wat gebakken aardappels erbij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Gegratineerd dakje
  • 600 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 zakje oude geraspte kaas
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
Vulling
  • 400 gram kippengehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram champignons, fijngehakt
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 2 el worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • Paar druppels tabasco (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Kook de pompoen in 15 minuten in laag water gaar
  3. Giet af en stamp tot puree
  4. Voeg de paprikapoeder en gemberpoeder toe en meng door de puree
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortel, champignons toe
  6. Bak 10 minuten op laag vuur tot alle groente zacht is
  7. Voeg dan het kippengehakt toe en bak het rul
  8. Voeg het blik tomatenblokjes en de bouillon toe
  9. Schep alles goed door elkaar
  10. Voeg nu de worcestersaus, peterselie, paprikapoeder en een snuf peper en zout (en eventueel de tabasco) toe
  11. Laat op middelhoog vuur 20 minuten inkoken tot dikke saus
  12. Schep alles in een ovenschaal
  13. Smeer de pompoenpuree er over uit
  14. Bestrooi met de geraspte kaas en een eetlepel gedroogde peterselie
  15. Zet 20 minuten in de oven
  16. Zet nog een paar minuten onder de gril voor een mooi bruin korstje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cottage-pie-kipgehakt/