Een winterse maaltijd met een knipoog naar een cottage pie. Deze versie is light door het kippengehakt en de vele groenten. Ook is het dakje niet van aardappelpuree, maar van pompoenpuree gemaakt. Serveer er eventueel nog een salade en wat gebakken aardappels erbij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Gegratineerd dakje
600 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
1 zakje oude geraspte kaas
2 tl gemberpoeder
2 tl paprikapoeder
1 el gedroogde peterselie
Vulling
400 gram kippengehakt
1 blik tomatenblokjes
250 gram champignons, fijngehakt
2 wortels, fijngehakt
2 uien, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
150 ml groentebouillon
2 tl paprikapoeder
1 el gedroogde peterselie
2 el worcestersaus
Peper
Zout
Paar druppels tabasco (optioneel)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Kook de pompoen in 15 minuten in laag water gaar
Giet af en stamp tot puree
Voeg de paprikapoeder en gemberpoeder toe en meng door de puree
Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortel, champignons toe
Bak 10 minuten op laag vuur tot alle groente zacht is
Voeg dan het kippengehakt toe en bak het rul
Voeg het blik tomatenblokjes en de bouillon toe
Schep alles goed door elkaar
Voeg nu de worcestersaus, peterselie, paprikapoeder en een snuf peper en zout (en eventueel de tabasco) toe
Laat op middelhoog vuur 20 minuten inkoken tot dikke saus
Schep alles in een ovenschaal
Smeer de pompoenpuree er over uit
Bestrooi met de geraspte kaas en een eetlepel gedroogde peterselie
Zet 20 minuten in de oven
Zet nog een paar minuten onder de gril voor een mooi bruin korstje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cottage-pie-kipgehakt/