Recept Kalfsoesters met mozzarella
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Dit Italiaans getinte gerecht met kalfsoester is makkelijk, maar uiterst smaakvol door de balsamico crème en de geroosterde cherrytomaatjes. De mozzarella smelt een beetje door het warme vlees.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kalfsoesters
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 cherrytomaten
  • 2 el balsamico crème
  • Handvol rucola
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven
  3. Wrijf de kalfsoesters in met olijfolie en beetje peper en zout
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant
  5. Laat dan een paar minuten onder aluminiumfolie rusten
  6. Rooster de pijnboompitten bruin zonder olie of boter in een anti aanbakpan
  7. Snij de mozzerella in mooie plakken en verdeel ze over twee borden
  8. Besprenkel met de balsamico crème
  9. Leg op elk bord een kalfsoester en vijf geroosterde cherrytomaten
  10. Strooi de pijnboompitten over het gerecht en garneer met de rucola
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kalfsoesters-mozzarella/