Een klassiek bijgerecht bij vleesgerechten zoals biefstuk of entrecote. Maar ook bij varkensvlees zijn deze rolletjes van groene aspergetips en sperziebonen omwikkeld met gerookt spek een hit.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
250 gram haricot verts
100 gram groene aspergetips
8 plakjes ontbijtspek
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Verwijder de uiteinde van de boontjes en kook ze ongeveer zes minuten
Kook de laatste twee minuten de aspergetips mee
Giet de groenten af en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken Neem een aantal boontjes en aspergetips en wikkel daar een plakje spek er om heen en leg ze in een ovenschaal
Maak zo nog zeven rolletjes
Zet circa 10 minuten in de oven totdat het spek knapperig word
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-sperziebonen-spek/