Recept Kip met paksoi
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
- 2 kipfilets
- Klein handje ongezouten cashewnoten
- 2 lente-uien, in ringetjes gesneden
- ½ rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 1 el fijngehakte gember
- 2 sjalotjes (1 sjalot, gesnipperd, 1 sjalot in dunne repen gesneden)
- 1 el oestersaus
- 1 el vissaus
- ½ el sesamolie
- Sap van 1 limoen
- 1 stronk paksoi
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 el fijngehakte gember
- 1 el oestersaus
- 1 el vissaus
- ½ el sesamolie
- Sap van 1 limoen
- ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden
- Maak een marinade van de gesnipperde sjalot, fijngehakte gember, oestersaus, vissaus, limoensap, fijngehakte rode peper en sesamolie
- Marineer de kip afgedekt in de marinade voor minimaal 30 minuten
- Zet een stoommand op een pan met een laagje kokend water
- Bekleed de stoommand met een op maat geknipt rond stuk bakpapier
- Leg het in dunne repen gesneden sjalotje in de mand
- Leg de gemarineerde kip erop en bedruip met de marinade
- Dek de stoommand af en stoom de kip in 10 minuten gaar
- Haal de kipfilets uit de stoommand en bestrooi met de cashewnoten en lente-ui en geef er de paksoi bij
- Maak dezelfde marinade (voeg alleen de rode peper niet toe) als voor de kip van de sjalot, gember, oestersaus, limoensap, sesamolie en vissaus
- Was de paksoi grondig en snij in kleine stukken
- Verhit 1 eetlepel van de marinade in een wok of grote pan en roerbak de witte stronk stukken van de paksoi in een paar minuten gaar
- Voeg dan de groene stukken paksoi toe en roerbak nog een minuut mee
- Blus af met de rest van de marinade en bestrooi met de rode peper
- Serveer bij de gestoomde kip
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-paksoi/
3.5.3226