Een licht bij- of voorgerecht dat bestaat uit een salade met portobello's en lente-ui met een kruidige sojadressing. Als je geen portobello's kunt vinden dan kun je ook kastanjechampignons in plakjes snijden en op dezelfde manier bereiden.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 portobello's
2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 el sojasaus
1 el citroensap
1 tl vijfkruidenpoeder
75 gram rucola
1 hand gezouten pinda's
Olijfolie
Bereidingswijze
Rooster de pinda's goudbruin in een droge koekenpan
Snij de portobello's in dikke repen
Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan
Fruit de lente-ui samen met de knoflook 1 minuut aan
Voeg de portobello repen toe en schep 3 minuten goed om
Voeg de sojasaus, citroensap en vijfkruidenpoeder toe
Schep goed door elkaar
Verdeel het mengsel over twee borden
Strooi over elk bord de helft van de pinda's
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-portobello-pinda-en-lente-ui/