Recept Portobello met pinda en lente-ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een licht bij- of voorgerecht dat bestaat uit een salade met portobello's en lente-ui met een kruidige sojadressing. Als je geen portobello's kunt vinden dan kun je ook kastanjechampignons in plakjes snijden en op dezelfde manier bereiden.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 portobello's
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 75 gram rucola
  • 1 hand gezouten pinda's
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Rooster de pinda's goudbruin in een droge koekenpan
  2. Snij de portobello's in dikke repen
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok of koekenpan
  4. Fruit de lente-ui samen met de knoflook 1 minuut aan
  5. Voeg de portobello repen toe en schep 3 minuten goed om
  6. Voeg de sojasaus, citroensap en vijfkruidenpoeder toe
  7. Schep goed door elkaar
  8. Verdeel het mengsel over twee borden
  9. Strooi over elk bord de helft van de pinda's
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-portobello-pinda-en-lente-ui/