Recept Kip in dragonsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Franse klassieker deze kip in dragonsaus. Ook de sperziebonen/asperge rolletjes omwikkeld met spek mogen in de Franse keuken niet ontbreken. Geef er knapperig brood bij met zeezoutboter en/of geroosterde aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Dragonsaus
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1 bosje dragon (alleen de blaadjes)
  • Peper
  • Zout
Kip
  • 4 kipfilets
  • 2 el boter
  • Peper
  • Zout
Sperziebonen/asperge rolletjes met spek
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram groene aspergetips
  • 4 plakken gerookt spek
Bereidingswijze
Dragonsaus
  1. Smelt de boter in een steelpan
  2. Voeg de sjalotjes toe en bak 2 minuten glazig
  3. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend nog 1 minuut
  4. Haal de pan van het vuur en blus af met de witte wijn
  5. Zet het vuur dan middelhoog en voeg al kloppend met een garde de slagroom en de bouillon toe
  6. Breng al kloppend aan de kook tot je een gebonden saus hebt
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Voeg dan de dragon blaadjes toe en serveer
Kip
  1. Verhit de boter in een koekenpan
  2. Wrijf de kip in met zout en peper
  3. Bak de kip circa 8 minuten per kant
  4. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Sperziebonen/asperge rolletjes met spek
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Kook de sperziebonen 6 minuten
  3. in een laag water
  4. Voeg na 4 minuten de aspergetips toe en kook 2 minuten mee
  5. Giet af en laat goed uitlekken
  6. Verdeel in 8 porties
  7. Snij elk stuk spek doormidden
  8. Rol het spek om de sperziebonen/asperges
  9. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak 10 minuten tot het spek knapperig is
  10. Verdeel de saus over vier borden en leg op elk bord 1 kipfilet
  11. Serveer met de sperziebonen/asperge rolletjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-dragonsaus/