Recept Thaise salade met mango
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke frisse Thaise salade met mango en komkommer. Ideaal als slank bijgerecht bij Thaise gerechten. Je kunt ook cashewnoten in plaats van pinda’s gebruiken.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel lichte soja saus
  • 4 eetlepels ongezouten pinda´s
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 mango
  • 100 gram taugé
  • 1 zakje veldsla
  • 1 bakje verse koriander
Bereidingswijze
  1. Limoen schoonboenen en raspen
  2. Beide limoenen uitpersen
  3. Peper halveren en zaadjes verwijderen en peper in ringetjes snijden
  4. In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren
  5. Pinda's fijnhakken, en door dressing roeren
  6. Komkommer schillen, halveren en met lepel zaadjes eruit schrapen
  7. Komkommerhelften in dunne plakken schaven met een kaasschaaf
  8. Bosuitjes in ringetjes snijden
  9. Mango in mooie plakken snijden
  10. Taugé twee minuten in kokend water blancheren
  11. Veldsla over platte schaal verdelen, komkommer linten, mango en taugé erop leggen
  12. Bosui en koriander erover strooien
  13. Dressing erover scheppen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-thaise-salade-mango/