Een heerlijke frisse Thaise salade met mango en komkommer. Ideaal als slank bijgerecht bij Thaise gerechten. Je kunt ook cashewnoten in plaats van pinda’s gebruiken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 limoenen
1 rode peper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel lichte soja saus
4 eetlepels ongezouten pinda´s
1 komkommer
2 bosuitjes
1 mango
100 gram taugé
1 zakje veldsla
1 bakje verse koriander
Bereidingswijze
Limoen schoonboenen en raspen
Beide limoenen uitpersen
Peper halveren en zaadjes verwijderen en peper in ringetjes snijden
In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren
Pinda's fijnhakken, en door dressing roeren
Komkommer schillen, halveren en met lepel zaadjes eruit schrapen
Komkommerhelften in dunne plakken schaven met een kaasschaaf
Bosuitjes in ringetjes snijden
Mango in mooie plakken snijden
Taugé twee minuten in kokend water blancheren
Veldsla over platte schaal verdelen, komkommer linten, mango en taugé erop leggen
Bosui en koriander erover strooien
Dressing erover scheppen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-thaise-salade-mango/