Een heerlijk chocolade mousse dessert met chocolade, sinaasappelsap en slagroom. Je kunt grand manier toevoegen als er geen kinderen of zwangere vrouwen mee eten. Extra leuk detail is de presentatie in een sinaasappelschil.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
2 middelgrote sinaasappels
100 ml slagroom
10 gram suiker
100 gram pure chocola (minstens 70 procent) plus nog een blokje extra
1 el Grand Marnier (optioneel)
Bereidingswijze
Snij de sinaasappels horizontaal doormidden
Pers het sap uit en doe in een kommetje
Maak de binnenkant van de sinaasappel helften schoon van vruchtvlees
Smelt de chocola au bain marie
Voeg dan het sinaasappelsap toe en eventueel de grand manier
Laat circa 15 minuten afkoelen
Klop de slagroom met de suiker stijf
Spatel dan voorzichtig de chocolade massa door de slagroom
Schep de mousse in de vier sinaasappel helften
Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
Rasp het extra blokje chocolade over de mousse
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolademousse-met-sinaasappel/