Recept Chocolade- en sinaasappelmousse
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk chocolade mousse dessert met chocolade, sinaasappelsap en slagroom. Je kunt grand manier toevoegen als er geen kinderen of zwangere vrouwen mee eten. Extra leuk detail is de presentatie in een sinaasappelschil.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 middelgrote sinaasappels
  • 100 ml slagroom
  • 10 gram suiker
  • 100 gram pure chocola (minstens 70 procent) plus nog een blokje extra
  • 1 el Grand Marnier (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Snij de sinaasappels horizontaal doormidden
  2. Pers het sap uit en doe in een kommetje
  3. Maak de binnenkant van de sinaasappel helften schoon van vruchtvlees
  4. Smelt de chocola au bain marie
  5. Voeg dan het sinaasappelsap toe en eventueel de grand manier
  6. Laat circa 15 minuten afkoelen
  7. Klop de slagroom met de suiker stijf
  8. Spatel dan voorzichtig de chocolade massa door de slagroom
  9. Schep de mousse in de vier sinaasappel helften
  10. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven
  11. Rasp het extra blokje chocolade over de mousse
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolademousse-met-sinaasappel/