Recept Parmezaanse crackers met paprikadip
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze dunne broodjes met parmezaanse kaas en uien zijn een lekkere hap voor bij de borrel. Lekker om in de dip van geroosterde paprika's met walnoten te dopen.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Parmezaanse crackers
  • 125 gram rode uien
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • 20 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
Geroosterde paprika dip
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 30 gram walnoten
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • Scheutje citroensap
  • Snufje cayennepeper
  • Zout
Bereidingswijze
Parmezaanse crackers
  1. Snipper de uien fijn
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
  3. Voeg de uien en rozemarijn toe
  4. Stoof de uien 10 minuten en roer af en toe door
  5. Laat dan afkoelen en voeg wat peper en zout toe
  6. Meng de bloem met de kaas in een keukenmachine tot kruimelige massa
  7. Voeg dan langzaam de uien toe en maal door elkaar
  8. Haal uit de kom en vorm er 8 balletjes van
  9. Leg de balletjes tussen twee met bloem bestoven vellen bakpapier
  10. Rol uit met een deegroller tot flinterdunne plakken
  11. Verwijder het bovenste vel bakpapier
  12. Verwarm de oven op 150 graden
  13. Leg het vel bakpapier met de parmezaanse kaas plakken op een bakplaat
  14. Bak ze in circa 10 minuten aan de ene kant en keer om
  15. Bak nog 5 minuten tot ze knapperig zijn
  16. Haal uit de oven en laat afkoelen
  17. Lekker met de geroosterde paprika dip of je eigen favo dip
Geroosterde paprika dip
  1. Verwarm de oven op 250 graden
  2. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
  3. Pel de ui en snij doormidden
  4. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie
  5. Leg de ui en paprikahelften met de snijkant op de folie
  6. Rooster in 15 minuten tot de paprika's geblakerd zijn
  7. Doe alles in een kom en dek af en laat afkoelen
  8. Verwijder dan het vel van de paprika's
  9. Pureer de paprika's, ui, citroensap, walnoten, kaas, cayennepeper en wat zout met een staafmixer of in een keukenmachine tot gladde massa
  10. Schep in een leuk schaaltje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-parmezaanse-crackers-paprikadip/