Deze dunne broodjes met parmezaanse kaas en uien zijn een lekkere hap voor bij de borrel. Lekker om in de dip van geroosterde paprika's met walnoten te dopen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Parmezaanse crackers
125 gram rode uien
2 el geraspte parmezaanse kaas
20 gram boter
60 gram bloem
1 tl gedroogde rozemarijn
Geroosterde paprika dip
2 rode paprika's
1 rode ui
30 gram walnoten
2 el geraspte parmezaanse kaas
Scheutje citroensap
Snufje cayennepeper
Zout
Bereidingswijze
Parmezaanse crackers
Snipper de uien fijn
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
Voeg de uien en rozemarijn toe
Stoof de uien 10 minuten en roer af en toe door
Laat dan afkoelen en voeg wat peper en zout toe
Meng de bloem met de kaas in een keukenmachine tot kruimelige massa
Voeg dan langzaam de uien toe en maal door elkaar
Haal uit de kom en vorm er 8 balletjes van
Leg de balletjes tussen twee met bloem bestoven vellen bakpapier
Rol uit met een deegroller tot flinterdunne plakken
Verwijder het bovenste vel bakpapier
Verwarm de oven op 150 graden
Leg het vel bakpapier met de parmezaanse kaas plakken op een bakplaat
Bak ze in circa 10 minuten aan de ene kant en keer om
Bak nog 5 minuten tot ze knapperig zijn
Haal uit de oven en laat afkoelen
Lekker met de geroosterde paprika dip of je eigen favo dip
Geroosterde paprika dip
Verwarm de oven op 250 graden
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
Pel de ui en snij doormidden
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie
Leg de ui en paprikahelften met de snijkant op de folie
Rooster in 15 minuten tot de paprika's geblakerd zijn
Doe alles in een kom en dek af en laat afkoelen
Verwijder dan het vel van de paprika's
Pureer de paprika's, ui, citroensap, walnoten, kaas, cayennepeper en wat zout met een staafmixer of in een keukenmachine tot gladde massa
Schep in een leuk schaaltje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-parmezaanse-crackers-paprikadip/