Een echt winters gerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft. De cider maakt het heerlijk zoet en past heel goed bij saucijsjes. Door de appel en ui krijg je gelijk ook de nodige groenten binnen. Serveer met een frisse groene salade en wat stokbrood met boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 kalfssaucijsjes
75 gram rozijnen
50 ml whiskey of andere sterke drank
3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
2 grote uien, gepeld
200 ml cider
1 el suiker
1 tl kruidnagelpoeder
1 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 190 graden
Doe de rozijnen met de sterke drank in een steelpan en breng aan de kook
Zet het vuur uit en wel de rozijnen 30 minuten
Snij de appel en uien in vier parten
Leg deze in een grote ovenschaal
Strooi de suiker over de appelparten
Verdeel de rozijnen over de ovenschaal en schenk de sterke drank die in de pan zit over de ui en appel
Leg de saucijzen op de appel en ui
Schenk de cider in de ovenschaal
Bestrooi het geheel met tijm
Zet 60 minuten in de oven
Verhoog de laatste 20 minuten de oventemperatuur tot 225 graden
De worstjes moeten geblakerd zijn en het vocht moet door de uien geabsorbeerd zijn
Serveer met frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-runderworst-appelcider-en-rozijnen/