Recept Runderworst met appelcider en rozijnen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echt winters gerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft. De cider maakt het heerlijk zoet en past heel goed bij saucijsjes. Door de appel en ui krijg je gelijk ook de nodige groenten binnen. Serveer met een frisse groene salade en wat stokbrood met boter.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 kalfssaucijsjes
  • 75 gram rozijnen
  • 50 ml whiskey of andere sterke drank
  • 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
  • 2 grote uien, gepeld
  • 200 ml cider
  • 1 el suiker
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 190 graden
  2. Doe de rozijnen met de sterke drank in een steelpan en breng aan de kook
  3. Zet het vuur uit en wel de rozijnen 30 minuten
  4. Snij de appel en uien in vier parten
  5. Leg deze in een grote ovenschaal
  6. Strooi de suiker over de appelparten
  7. Verdeel de rozijnen over de ovenschaal en schenk de sterke drank die in de pan zit over de ui en appel
  8. Leg de saucijzen op de appel en ui
  9. Schenk de cider in de ovenschaal
  10. Bestrooi het geheel met tijm
  11. Zet 60 minuten in de oven
  12. Verhoog de laatste 20 minuten de oventemperatuur tot 225 graden
  13. De worstjes moeten geblakerd zijn en het vocht moet door de uien geabsorbeerd zijn
  14. Serveer met frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-runderworst-appelcider-en-rozijnen/