Recept Andijviesoep met appel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echt Hollands soepje van andijvie. De appel maskeert de bittere smaak van de andijvie. Heel erg gezond en een slank gerecht. Lekker met een snee geroosterd brood met boter.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250 gram gesneden andijvie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 zoet/zure appel, geschild en in stukken gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el geraspte oude kaas
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Voeg knoflook en ui en kerriepoeder en de appel toe en smoor 5 minuten op laag vuur
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  4. Voeg dan de andijvie toe en laat drie minuten meekoken
  5. Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer glad
  6. Breng op smaak met zout en peper
  7. Leg de eetlepel met kaas op de kommen
  8. Lekker met een geroosterd broodje met boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-andijviesoep-appel/