Een simpel gerecht dat ideaal is voor een doordeweekse avond. Deze kip met parmaham en mozzerella hoef je alleen in bakpapier te verpakken en de oven doet de rest. Lekker met geroosterde cherrytomaten, groene salade en gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 kipfilets
6 plakken parmaham
1 bol mozzerella
10 cherrytomaten
1 el gedroogde oregano
Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Leg twee vellen bakpapier klaar
Leg op elk vel drie plakken parmaham in de breedte
Leg de kipfilet in de lengte op de ham
Snij de mozzerella in zes plakken
Leg op elke kipfilet drie plakken mozzerella
Strooi er de oregano en wat peper overheen
Vouw de parmaham over de kip en mozzerella
Vouw het bakpapier dicht en maak van het pakket een soort van toffee door de uiteinden te draaien en leg de pakketjes in een grote ovenschaal
Zet 25 minuten in de oven
Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe
Serveer de pakketjes met de geroosterde tomaten en een frisse groene salade en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-parmaham/