Recept Kip in parmaham
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een simpel gerecht dat ideaal is voor een doordeweekse avond. Deze kip met parmaham en mozzerella hoef je alleen in bakpapier te verpakken en de oven doet de rest. Lekker met geroosterde cherrytomaten, groene salade en gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 kipfilets
  • 6 plakken parmaham
  • 1 bol mozzerella
  • 10 cherrytomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg twee vellen bakpapier klaar
  3. Leg op elk vel drie plakken parmaham in de breedte
  4. Leg de kipfilet in de lengte op de ham
  5. Snij de mozzerella in zes plakken
  6. Leg op elke kipfilet drie plakken mozzerella
  7. Strooi er de oregano en wat peper overheen
  8. Vouw de parmaham over de kip en mozzerella
  9. Vouw het bakpapier dicht en maak van het pakket een soort van toffee door de uiteinden te draaien en leg de pakketjes in een grote ovenschaal
  10. Zet 25 minuten in de oven
  11. Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe
  12. Serveer de pakketjes met de geroosterde tomaten en een frisse groene salade en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-parmaham/