Recept Tuna melt
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een eenvoudig maar goed vullend gerecht. Zoete aardappels zijn erg gezond en kunnen makkelijk gevuld worden met de tuna melt. Geef er een groene aangemaakte salade bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 2 kleine rode uien, gesnipperd
  • 1 el kappertjes
  • 1 el zwarte olijven in plakjes gesneden
  • 1 el mayonaise
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • Sla naar keuze
  • Dressing naar keuze
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Was de aardappels onder de kraan en prik rondom in met een vork
  3. Wikkel ze in aluminiumfolie
  4. Rooster 45 minuten in de oven
  5. Meng de tonijn met ui, kappertjes, olijven en mayonaise tot een smeuïg mengsel
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe
  7. Haal de aardappels uit de oven en vouw de folie open
  8. Snij de aardappels tot de helft in de lengte open
  9. Vul ze met het tonijnmengsel
  10. Verdeel de parmezaanse kaas over de tonijn
  11. Vouw de folie niet dicht en zet de aardappels nog 15/20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
  12. Geef er een groene salade met dressing bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tuna-melt/