Een eenvoudig maar goed vullend gerecht. Zoete aardappels zijn erg gezond en kunnen makkelijk gevuld worden met de tuna melt. Geef er een groene aangemaakte salade bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
2 middelgrote zoete aardappels
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
2 kleine rode uien, gesnipperd
1 el kappertjes
1 el zwarte olijven in plakjes gesneden
1 el mayonaise
2 el geraspte parmezaanse kaas
Sla naar keuze
Dressing naar keuze
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden
Was de aardappels onder de kraan en prik rondom in met een vork
Wikkel ze in aluminiumfolie
Rooster 45 minuten in de oven
Meng de tonijn met ui, kappertjes, olijven en mayonaise tot een smeuïg mengsel
Voeg peper en zout naar smaak toe
Haal de aardappels uit de oven en vouw de folie open
Snij de aardappels tot de helft in de lengte open
Vul ze met het tonijnmengsel
Verdeel de parmezaanse kaas over de tonijn
Vouw de folie niet dicht en zet de aardappels nog 15/20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is
Geef er een groene salade met dressing bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-tuna-melt/