Recept Chocolate chip cookies
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze echte Amerikaanse chocolate chip koekjes zijn onweerstaanbaar. Zacht en tegelijkertijd knapperig door de chocola. Lekker bij een kop thee of eigenlijk op elk moment van de dag.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 44
Ingrediƫnten
  • 225 gram roomboter
  • 325 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram bloem
  • 2 eieren
  • ½ tl vanille extract
  • 200 gram pure chocolade druppels (bakafdeling supermarkt)
  • 1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 170 graden
  2. Meng de boter met de suiker tot kleverige massa
  3. Kneed er een voor een de eieren door
  4. Voeg de bloem toe en kneed tot egale deegbal
  5. Voeg het vanille extract en het bakpoeder toe en kneed nogmaals goed door
  6. Voeg dan de chocolade toe en meng door het deeg
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Maak 22 kleine koekjes en zorg dat ze op enige afstand van elkaar liggen (ze zetten namelijk nog uit)
  9. Zet circa 15 minuten in het midden van de oven
  10. Haal de koekjes eruit als ze lichtbruin gekleurd zijn en de randjes iets donkerder zijn (elke oven kan per tijd verschillen, houd het goed in de gaten)
  11. Laat de koekjes helemaal afkoelen op het bakpapier en doe ze dan in een trommel
  12. Bekleed opnieuw het bakblik met bakpapier en bak nog 22 koekjes op dezelfde wijze
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolate-chip-cookies/