Deze echte Amerikaanse chocolate chip koekjes zijn onweerstaanbaar. Zacht en tegelijkertijd knapperig door de chocola. Lekker bij een kop thee of eigenlijk op elk moment van de dag.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 44
Ingrediƫnten
225 gram roomboter
325 gram lichtbruine basterdsuiker
400 gram bloem
2 eieren
½ tl vanille extract
200 gram pure chocolade druppels (bakafdeling supermarkt)
1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 170 graden
Meng de boter met de suiker tot kleverige massa
Kneed er een voor een de eieren door
Voeg de bloem toe en kneed tot egale deegbal
Voeg het vanille extract en het bakpoeder toe en kneed nogmaals goed door
Voeg dan de chocolade toe en meng door het deeg
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Maak 22 kleine koekjes en zorg dat ze op enige afstand van elkaar liggen (ze zetten namelijk nog uit)
Zet circa 15 minuten in het midden van de oven
Haal de koekjes eruit als ze lichtbruin gekleurd zijn en de randjes iets donkerder zijn (elke oven kan per tijd verschillen, houd het goed in de gaten)
Laat de koekjes helemaal afkoelen op het bakpapier en doe ze dan in een trommel
Bekleed opnieuw het bakblik met bakpapier en bak nog 22 koekjes op dezelfde wijze
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolate-chip-cookies/