Een makkelijke gezonde salade die uitstekend past bij kip of zalm. Ook als dip bij de borrel of als broodbeleg is deze salade van avocado en ei ideaal en weer eens wat anders.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 rijpe avocado
3 eieren
1 tl citroensap
1 tl kerriepoeder
1 el zure room
1 tomaat
Peper
Zout
Sla naar keuze
Bakje tuinkers (optioneel)
Bereidingswijze
Kook de eieren in acht minuten hard
Laat schrikken en pel de schaal eraf
Snij de tomaat in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
Prak twee eieren met de geschilde avocado fijn in een kom
Voeg de zure room, kerriepoeder en citroensap toe en meng door elkaar
Schep de tomatenblokjes door het avocado/ei mengsel
Breng op smaak met peper en zout
Leg de sla op een bord
Snij het derde ei in stukken en verdeel over de sla
Voeg het avocado/ei/tomaten mengsel toe aan de salade
Bestrooi eventueel met tuinkers
Dien op met een getoast sneetje brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-salade-avocado-en-ei/