Recept Zalm op pancakes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een fris en vrolijk voorgerecht. De Hüttenkäse zorgt voor een luchtige pannenkoek die heerlijk smaakt met gerookte zalm en een dot zure room.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • 400 gram Hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 150 gram gerookte zalm
  • 125 gram zure room
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • ½ tomaat, in kleine stukjes gesneden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem met de eieren, citroensap en Hüttenkäse tot een samenhangend geheel
  2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  3. Maak per persoon twee pannenkoeken
  4. Verdeel het beslag in acht porties
  5. Schep twee hoopjes beslag in de pan en druk plat met een vork
  6. Bak drie minuten op middelhoog vuur
  7. Keer om met een spatel en bak nog drie minuten
  8. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie
  9. Bak op deze manier nog zes pannenkoeken
  10. Snijd de zalm in vier porties
  11. Leg op elk bord twee pannenkoeken
  12. Verdeel de zalm over de pannenkoeken
  13. Lepel op elk bord een kwart van de zure room
  14. Bestrooi met de lente-uitjes en tomaat
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-zalm-op-pancakes/