Recept Zalm op pancakes
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 100 gram bloem
- 400 gram Hüttenkäse
- 2 eieren
- 1 tl citroensap
- 150 gram gerookte zalm
- 125 gram zure room
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- ½ tomaat, in kleine stukjes gesneden
- Olijfolie
- Meng de bloem met de eieren, citroensap en Hüttenkäse tot een samenhangend geheel
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Maak per persoon twee pannenkoeken
- Verdeel het beslag in acht porties
- Schep twee hoopjes beslag in de pan en druk plat met een vork
- Bak drie minuten op middelhoog vuur
- Keer om met een spatel en bak nog drie minuten
- Haal ze uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie
- Bak op deze manier nog zes pannenkoeken
- Snijd de zalm in vier porties
- Leg op elk bord twee pannenkoeken
- Verdeel de zalm over de pannenkoeken
- Lepel op elk bord een kwart van de zure room
- Bestrooi met de lente-uitjes en tomaat
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-zalm-op-pancakes/
3.5.3226