Geitenkaaslollies
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 100 gram geitenkaas
- ½ geschilde Jonagold appel in hele fijne blokjes gesneden
- Peper
- 150 ml appelsap (mag biologisch, hoeft niet)
- 50 gram grove mosterd
- 2 gram agar agar (vegetarisch bindmiddel, koop je bij de toko)
- 10 gram maïzena
- Snijdt de appel in hele kleine stukjes
- Meng de appel met de geitenkaas en peper naar smaak in een kom tot een egale massa
- Bekleed een eierdoosje met aluminiumfolie
- Vorm van het appel/geitenkaas mengsel zes balletjes met je handen
- Steek in elk balletje een stokje
- Zet een uur in de vriezer
- Verwarm de mosterd en appelsap tot kookpunt
- Meng de maïzena met wat koud water tot het is opgelost
- Draai het vuur uit en roer de maïzena en agar agar door de appelsap/mosterd
- Roer goed door
- Haal de lolly's een voor een door de gelei en zet op een bord
- Laat nog een uurtje opstijven in de koelkast
- Lekker als amuse of voorgerecht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/geitenkaaslollies/
3.5.3208