Een gezonde salade met sinaasappel en geroosterde sjalotjes. De kiprollade is lekker gemarineerd en heerlijk mals. Lekker met gebakken aardappels of brood met zeezoutboter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Kip
1 kiprollade van 500 gram
2 el bbq saus
Voor de marinade
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el venkelzaad
1 el korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
1 el zwarte peper
1 el bruine basterdsuiker
Olijfolie
Voor de salade
1 grote sinaasappel, geschild en in plakken gesneden
1 zak veldsla
5 sjalotjes, gepeld
4 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Kip
Verwarm de oven op 180 graden
Smeer de kiprollade rondom in met olijfolie
Doe alle kruiden in een kom of vijzel en stamp fijn
Bedek de rollade met het kruidenmengsel en leg de rollade in een braadzak, voeg 1 eetlepel water toe en sluit af met de bijbehorende strip
Knip een hoekje uit de braadzak en
leg de rollade in een ovenschaal
Bak 35 minuten en haal dan de rollade uit de braadzak
Bestrijk rondom met de bbq saus
Leg de rollade weer terug in de ovenschaal en bak nog 10 minuten
Laat de rollade dan 10 minuten onder aluminiumfolie rusten buiten de oven
Snij in mooie plakken
Salade
Leg de sjalotjes in een ovenschaal en meng met 2 eetlepels balsamicoazijn
Rooster de sjalotjes 30 minuten op 180 graden
Leg de veldsla op een groot bord
Voeg de sinaasappel en sjalotjes toe
Besprenkel met de resterende 2 eetlepels balsamicoazijn
Leg de plakken kiprollade op de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kiprollade-bloedsinaasappel/