Recept Kiprollade met bloedsinaasappel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een gezonde salade met sinaasappel en geroosterde sjalotjes. De kiprollade is lekker gemarineerd en heerlijk mals. Lekker met gebakken aardappels of brood met zeezoutboter.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Kip
  • 1 kiprollade van 500 gram
  • 2 el bbq saus
Voor de marinade
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Olijfolie
Voor de salade
  • 1 grote sinaasappel, geschild en in plakken gesneden
  • 1 zak veldsla
  • 5 sjalotjes, gepeld
  • 4 el balsamicoazijn
Bereidingswijze
Kip
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Smeer de kiprollade rondom in met olijfolie
  3. Doe alle kruiden in een kom of vijzel en stamp fijn
  4. Bedek de rollade met het kruidenmengsel en leg de rollade in een braadzak, voeg 1 eetlepel water toe en sluit af met de bijbehorende strip
  5. Knip een hoekje uit de braadzak en
  6. leg de rollade in een ovenschaal
  7. Bak 35 minuten en haal dan de rollade uit de braadzak
  8. Bestrijk rondom met de bbq saus
  9. Leg de rollade weer terug in de ovenschaal en bak nog 10 minuten
  10. Laat de rollade dan 10 minuten onder aluminiumfolie rusten buiten de oven
  11. Snij in mooie plakken
Salade
  1. Leg de sjalotjes in een ovenschaal en meng met 2 eetlepels balsamicoazijn
  2. Rooster de sjalotjes 30 minuten op 180 graden
  3. Leg de veldsla op een groot bord
  4. Voeg de sinaasappel en sjalotjes toe
  5. Besprenkel met de resterende 2 eetlepels balsamicoazijn
  6. Leg de plakken kiprollade op de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kiprollade-bloedsinaasappel/