Recept Cake met kaas en ui
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 6
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 125 ml karnemelk
- 3 el gedroogde oregano
- 50 gram boter, gesmolten
- 200 gram uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik beslag
- Roer de rest van de karnemelk erdoor
- Voeg de oregano en de iets afgekoelde boter, uien, kaas en knoflook toe en meng goed door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Het moet een dik schepbaar beslag zijn
- Schep het beslag in een cakevorm of ovenschaal van 1 liter
- Bak de cake 70-80 minuten in het midden van de oven en verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 180 graden
- Een satéprikker die je er in het midden insteekt, moet er droog uitkomen
- Stort de uien/kaas voorzichtig op een bord en laat iets afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-cake-kaas-en-ui/
3.5.3226