Recept Cake met kaas en ui
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hartige en toch luchtige cake met uien en parmezaanse kaas. Ideaal als borrelhapje of als voorgerecht met een frisse groene salade.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 125 ml karnemelk
  • 3 el gedroogde oregano
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 200 gram uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Meng het bakmeel met de eieren en 50 ml van de karnemelk tot een dik beslag
  3. Roer de rest van de karnemelk erdoor
  4. Voeg de oregano en de iets afgekoelde boter, uien, kaas en knoflook toe en meng goed door elkaar
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Het moet een dik schepbaar beslag zijn
  7. Schep het beslag in een cakevorm of ovenschaal van 1 liter
  8. Bak de cake 70-80 minuten in het midden van de oven en verlaag de temperatuur na 10 minuten naar 180 graden
  9. Een satéprikker die je er in het midden insteekt, moet er droog uitkomen
  10. Stort de uien/kaas voorzichtig op een bord en laat iets afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-cake-kaas-en-ui/