Recept Worst met bonen en Guinness
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echt Brits stoofgerecht met worstjes, bonen en bier. Serveer met een gepofte (zoete) aardappel en frisse salade. Voor de laatste koude dagen voordat het voorjaar intreed.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 400 gram runderworstjes
  • 400 ml tomatensaus
  • 450 ml Guinness bier (blik)
  • 250 ml runderbouillon
  • 4 uien
  • 4 el bruine suiker
  • 1 blik canellinibonen
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote hoge pan
  2. Bak de worstjes rondom bruin in circa vijf minuten op middelhoog vuur
  3. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
  4. Verwijder een groot deel van het bakvet van de worstjes uit de pan
  5. Smoor de uien in vijf minuten zacht en glazig
  6. Voeg dan de bouillon, tomatensaus, guiness en bruine suiker toe
  7. Breng aan de kook
  8. Zet het vuur dan laag en voeg de worstjes en de bonen toe
  9. Laat 60 minuten pruttelen
  10. Zet daarna het vuur hoog en laat de saus vijf minuten inkoken tot een stroperige massa
  11. Dien op met een gepofte (zoete) aardappel en/of een groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-worst-bonen-en-guinness/