Een echt Brits stoofgerecht met worstjes, bonen en bier. Serveer met een gepofte (zoete) aardappel en frisse salade. Voor de laatste koude dagen voordat het voorjaar intreed.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
400 gram runderworstjes
400 ml tomatensaus
450 ml Guinness bier (blik)
250 ml runderbouillon
4 uien
4 el bruine suiker
1 blik canellinibonen
Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een scheut olijfolie in een grote hoge pan
Bak de worstjes rondom bruin in circa vijf minuten op middelhoog vuur
Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
Verwijder een groot deel van het bakvet van de worstjes uit de pan
Smoor de uien in vijf minuten zacht en glazig
Voeg dan de bouillon, tomatensaus, guiness en bruine suiker toe
Breng aan de kook
Zet het vuur dan laag en voeg de worstjes en de bonen toe
Laat 60 minuten pruttelen
Zet daarna het vuur hoog en laat de saus vijf minuten inkoken tot een stroperige massa
Dien op met een gepofte (zoete) aardappel en/of een groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-worst-bonen-en-guinness/