Recept Indiase pompoensoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een aromatische Indiase soep van geroosterde pompoen. Heerlijk zacht van smaak en vol door de toevoeging van yoghurt. Serveer er een naanbroodje bij.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Idiaas
Aantal personen: 8
Ingrediƫnten
  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el gram masala (blikje van Jonnie Boer bij de AH verkrijgbaar)
  • 2 el kaneel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1.5 liter groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 200 gram Griekse of volle yoghurt
  • 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Handvol pinda's of cashewnoten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg een vel aluminiumfolie op een rooster of bakplaat
  3. Snij de pompoen doormidden en verwijder de draden en zaden
  4. Verwijder de schil van de uien en snij doormidden
  5. Verwijder de velletjes van de knoflook
  6. Verpak de uien en knoflook samen in aluminiumfolie
  7. Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie
  8. Leg ze met de schilkant boven in de oven en leg het pakketje met ui en knoflook ernaast
  9. Rooster circa 60 tot 70 minuten in de oven totdat de pompoenschil zacht is
  10. Laat afkoelen en snij de pompoen dan in stukken
  11. Doe de pompoen samen met de ui en knoflook en de bouillon in een grote soeppan
  12. Voeg kaneel, garam masala en komijn toe
  13. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen
  14. Pureer dan met een staafmixer tot soep
  15. Breng op smaak met peper en zout naar smaak
  16. Lepel de soep in kommen en schep in iedere kom een grote eetlepel yoghurt
  17. Bestrooi met lente-uitjes en pinda's
  18. Lekker met naanbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/indiase-pompoensoep-recept/