Recept Indiase pompoensoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Idiaas
Aantal personen: 8
- 1 flespompoen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 el gram masala (blikje van Jonnie Boer bij de AH verkrijgbaar)
- 2 el kaneel
- 1 tl komijnpoeder
- 1.5 liter groentebouillon
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 200 gram Griekse of volle yoghurt
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Handvol pinda's of cashewnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg een vel aluminiumfolie op een rooster of bakplaat
- Snij de pompoen doormidden en verwijder de draden en zaden
- Verwijder de schil van de uien en snij doormidden
- Verwijder de velletjes van de knoflook
- Verpak de uien en knoflook samen in aluminiumfolie
- Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie
- Leg ze met de schilkant boven in de oven en leg het pakketje met ui en knoflook ernaast
- Rooster circa 60 tot 70 minuten in de oven totdat de pompoenschil zacht is
- Laat afkoelen en snij de pompoen dan in stukken
- Doe de pompoen samen met de ui en knoflook en de bouillon in een grote soeppan
- Voeg kaneel, garam masala en komijn toe
- Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen
- Pureer dan met een staafmixer tot soep
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak
- Lepel de soep in kommen en schep in iedere kom een grote eetlepel yoghurt
- Bestrooi met lente-uitjes en pinda's
- Lekker met naanbrood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/indiase-pompoensoep-recept/
3.5.3226