Recept Pindakaaskoekjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Deze pindakaaskoekjes zijn heel gemakkelijk te maken en ideaal als koekje bij de thee. Alle ingrediƫnten heb je vast al in huis dus als je onverwacht visite krijgt, sta je niet met lege handen.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 25
Ingrediƫnten
  • 250 gram pindakaas
  • 100 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 140 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Doe alle ingredienten in een kom en mix even los met een handmixer
  3. Kneed daarna met je handen tot egale stevige deegbal
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Vorm met je hand een balletje ten grote van een flinke walnoot
  6. Leg op de bakplaat en druk plat
  7. Ga zo door tot al het deeg op is
  8. Druk met behulp van een vork een ruitpatroon in de koekjes
  9. Zet 15 a 20 minuten in de oven
  10. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen
  11. Bewaar in een luchtdichte trommel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/pindakaaskoekjes-recept/