Een leuke manier om garnalen in een amandel/tomatensaus te presenteren. Zacht en romig, maar fris door de limoen. Lekker met een salade van komkommer en feta.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Garnalen in saus
350 gram ontdooide garnalen
120 ml kippenbouillon
8 tomaten
2 kleine uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
1 tl komijnpoeder
120 gram gemalen amandelen
175 ml Crème fraiche
Sap van halve limoen
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Olijfolie
Tortillabowl
4 tortilla wraps
2 el olijfolie
Bereidingswijze
Garnalen in saus
Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
Smoor de knoflook en de uien in 5 minuten glazig op laag vuur
Kerf de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze 1 minuut in kokend water
Verwijder de vellen en zaadlijsten en snij in kleine blokjes
Voeg de tomaten en de chilipoeder toe aan de pan met ui en knoflook
Laat 10 minuten smoren en roer af en toe even door
Schep het mengsel dan samen met de bouillon in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot gladde saus
Breng op smaak met een snuf peper en zout
Doe de saus terug in de (schoongemaakte) pan en voeg al roerend op laag vuur de crème fraiche toe
Tortillabowl
Verwarm de oven op 150 graden
Doe de wraps 20 seconden in de magnetron
Zet vier kommen klaar die in de oven kunnen
Bestrijk elke wrap met een beetje olijfolie
Duw de wraps in de kommen en maak er een leuke vorm van
Zet 10 a 15 minuten in de oven tot je een harde bowl hebt
Haal uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-garnalen-amandelsaus/