Recept Garnalen in amandelsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke manier om garnalen in een amandel/tomatensaus te presenteren. Zacht en romig, maar fris door de limoen. Lekker met een salade van komkommer en feta.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Garnalen in saus
  • 350 gram ontdooide garnalen
  • 120 ml kippenbouillon
  • 8 tomaten
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 120 gram gemalen amandelen
  • 175 ml Crème fraiche
  • Sap van halve limoen
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Olijfolie
Tortillabowl
  • 4 tortilla wraps
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
Garnalen in saus
  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
  2. Smoor de knoflook en de uien in 5 minuten glazig op laag vuur
  3. Kerf de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze 1 minuut in kokend water
  4. Verwijder de vellen en zaadlijsten en snij in kleine blokjes
  5. Voeg de tomaten en de chilipoeder toe aan de pan met ui en knoflook
  6. Laat 10 minuten smoren en roer af en toe even door
  7. Schep het mengsel dan samen met de bouillon in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot gladde saus
  8. Breng op smaak met een snuf peper en zout
  9. Doe de saus terug in de (schoongemaakte) pan en voeg al roerend op laag vuur de crème fraiche toe
Tortillabowl
  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Doe de wraps 20 seconden in de magnetron
  3. Zet vier kommen klaar die in de oven kunnen
  4. Bestrijk elke wrap met een beetje olijfolie
  5. Duw de wraps in de kommen en maak er een leuke vorm van
  6. Zet 10 a 15 minuten in de oven tot je een harde bowl hebt
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-garnalen-amandelsaus/