Champignons lasagne met knoflookschuim
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Onconventionele lasagne met vellen gemaakt van boekwijtmeel en een vulling van champginons. Overgoten met een knoflookschuim.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram (boekweit) meel
  • 1 ei
  • 175 ml water
  • 1 bakje (kastanje) champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el crème fraiche
  • 100 ml melk
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Meng het ei, meel en water in een kom tot glad beslag
  2. Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak zes kleine pannenkoekjes
  3. Houdt warm onder aluminiumfolie
  4. Snijdt de champignons in kleine stukjes en de lente ui in ringen
  5. Bak ze in wat olie tot ze zacht zijn
  6. Voeg de crème fraiche toe en roer goed door
  7. Breng op smaak met zout en peper
  8. Giet de melk in een steelpan samen met de gehakte knoflookteentjes
  9. Breng al kloppende aan de kook
  10. Zorg dat er een mooie schuimlaag op de melk komt
  11. Leg een pannenkoekje op een bord en daarop een laagje van het champignonmengsel
  12. Dan weer een pannenkoekje en een laagje champignonmengsel
  13. Leg als laatste het derde pannenkoekje op de stapel
  14. Klop nog een keer het schuim goed op en spatel voorzichtig over het torentje.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/champignons-lasagne-met-knoflookschuim/