Champignons lasagne met knoflookschuim
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 100 gram (boekweit) meel
- 1 ei
- 175 ml water
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 2 lente-uitjes
- 1 el crème fraiche
- 100 ml melk
- 2 teentjes knoflook
- Peper
- Zout
- Meng het ei, meel en water in een kom tot glad beslag
- Verhit een el olijfolie in een koekenpan en bak zes kleine pannenkoekjes
- Houdt warm onder aluminiumfolie
- Snijdt de champignons in kleine stukjes en de lente ui in ringen
- Bak ze in wat olie tot ze zacht zijn
- Voeg de crème fraiche toe en roer goed door
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet de melk in een steelpan samen met de gehakte knoflookteentjes
- Breng al kloppende aan de kook
- Zorg dat er een mooie schuimlaag op de melk komt
- Leg een pannenkoekje op een bord en daarop een laagje van het champignonmengsel
- Dan weer een pannenkoekje en een laagje champignonmengsel
- Leg als laatste het derde pannenkoekje op de stapel
- Klop nog een keer het schuim goed op en spatel voorzichtig over het torentje.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/champignons-lasagne-met-knoflookschuim/
3.5.3208