Recept Salade ei met parmezaan en botersla
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijke salade die lekker is en simpel. De dressing is luchtig en de geraspte eieren geven een leuke twist aan dit bijgerecht.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 300 gram botersla
  • 3 eieren
  • 75 gram geschaafde parmezaanse kaas
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard
  2. Pel de eieren en rasp ze heel fijn
  3. Meng de zonnebloemolie, olijfolie, mosterd en de sjalot door elkaar tot een dressing
  4. Verdeel de sla over een groot bord of doe de sla in een kom
  5. Strooi de fijn geraspte eieren over de sla
  6. Voeg de geschaafde parmezaanse kaas toe
  7. Verdeel de dressing over de salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-salade-ei-parmezaan-en-botersla/