Recept Chocolade muffins
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte traktatie zijn deze chocolade muffins. Simpel om te maken, maar onweerstaanbaar lekker bij de thee of koffie.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 250 ml melk
  • 50 gram witte chocola
  • 50 gram melkchocola met hazelnoot
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe het bakmeel samen met de suiker in een grote kom
  3. Smelt de boter
  4. Kluts het ei en voeg samen met de melk toe aan de gesmolten boter
  5. Doe dit mengsel bij de bakmeel en suiker
  6. Roer alles goed door elkaar
  7. Er mogen nog wat klontjes in zitten
  8. Voeg het vanille extract en de chocolade toe
  9. Roer nogmaals door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn
  10. Bekleed een muffinvorm van 12 holtes met muffinpapiertjes (of vet de holtes in met boter)
  11. Je kunt ook een muffinvorm van 6 holtes gebruiken (bak de muffins dan in twee keer)
  12. Zet 20 tot 25 minuten in het midden van de oven
  13. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt
  14. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-muffins/