Recept Chocolade muffins
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 12
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 75 gram boter
- 250 ml melk
- 50 gram witte chocola
- 50 gram melkchocola met hazelnoot
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe het bakmeel samen met de suiker in een grote kom
- Smelt de boter
- Kluts het ei en voeg samen met de melk toe aan de gesmolten boter
- Doe dit mengsel bij de bakmeel en suiker
- Roer alles goed door elkaar
- Er mogen nog wat klontjes in zitten
- Voeg het vanille extract en de chocolade toe
- Roer nogmaals door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn
- Bekleed een muffinvorm van 12 holtes met muffinpapiertjes (of vet de holtes in met boter)
- Je kunt ook een muffinvorm van 6 holtes gebruiken (bak de muffins dan in twee keer)
- Zet 20 tot 25 minuten in het midden van de oven
- De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt
- Haal ze uit de vorm en laat afkoelen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-muffins/
3.5.3226