Recept Kip met kaneel en bonenmix
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere gebakken of gegrilde kipfilet in een kaneel/sherry marinade. De bonenmix is heerlijk op smaak gebracht door de balsamico/mosterd dressing. Lekker met gebakken of gekookte aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Kip
  • 4 kipfilets
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 ml droge sherry
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
Groenten
  • 200 gram snijbonen of sperziebonen
  • 2 blikken cannelinibonen (of witte bonen), uitgelekt
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
Kip
  1. Roer voor de marinade de kaneel en sherry, suiker en olijfolie door elkaar
  2. Marineer de kip minimaal 30 minuten in de marinade
  3. Gril of bak de kip 4 minuten per kant
  4. Wikkel losjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
Groenten
  1. Snij de uiteinden van de snijbonen en snijd ze dan in schuine stukken
  2. Kook de snijbonen in 8 minuten gaar
  3. Giet de snijbonen dan af
  4. Voeg de cannelinibonen of witte bonen toe aan de snijbonen
  5. Maak een dressing van de balsamicoazijn, mosterd en olijfolie
  6. Voeg deze dressing toe aan de bonenmix
  7. Schep goed door elkaar
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kip-kaneel-en-bonenmix/