Kipgerecht Kip met BBQ saus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuk en fris voorgerecht om fijn met je handen te eten. Kan ook voor twee personen als hoofdgerecht. Serveer er dan wat tortillachips bij of friet.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Pulled chicken in slablad
  • 2 kipfilets
  • 1 liter kipbouillon
  • 8 mooie slabladeren
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
BBQ saus
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml water
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 8 el ketchup
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el worcestersaus
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Pulled chicken in slablad
  1. Breng de bouillon in een grote kookpan aan de kook
  2. Leg de kipfilets in de bouillon en plats het deksel op de pan
  3. Zet het vuur uit
  4. Pocheer de kip circa 40 minuten
  5. Haal de kip uit de pan en trek met je handen de kip uit elkaar
  6. Meng de kip met drie a vier eetlepels van de bbq saus
  7. Leg de slabladeren op een bord
  8. Vul de sla met de pulled chicken
  9. Strooi de lente-uitjes er over heen
BBQ saus
  1. Breng de ui, water, azijn, citroensap, mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje aan de kook
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe
  3. Zet het vuur laag en sudder de saus 30 minuten
  4. Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe
  5. Zet het vuur hoog en breng nog even aan de kook tot alle smaken op elkaar ingetrokken zijn
  6. Laat de saus dan afkoelen en zet weg in de koelkast
  7. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/kipgerecht-kip-bbq-saus/