Een leuk en fris voorgerecht om fijn met je handen te eten. Kan ook voor twee personen als hoofdgerecht. Serveer er dan wat tortillachips bij of friet.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Pulled chicken in slablad
2 kipfilets
1 liter kipbouillon
8 mooie slabladeren
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
BBQ saus
1 ui, gesnipperd
100 ml water
Sap van ½ citroen
1 el mosterd
2 el witte wijnazijn
8 el ketchup
2 el bruine basterdsuiker
1.5 tl gerookt paprikapoeder
2 el worcestersaus
Peper
Zout
Bereidingswijze
Pulled chicken in slablad
Breng de bouillon in een grote kookpan aan de kook
Leg de kipfilets in de bouillon en plats het deksel op de pan
Zet het vuur uit
Pocheer de kip circa 40 minuten
Haal de kip uit de pan en trek met je handen de kip uit elkaar
Meng de kip met drie a vier eetlepels van de bbq saus
Leg de slabladeren op een bord
Vul de sla met de pulled chicken
Strooi de lente-uitjes er over heen
BBQ saus
Breng de ui, water, azijn, citroensap, mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje aan de kook
Voeg peper en zout naar smaak toe
Zet het vuur laag en sudder de saus 30 minuten
Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe
Zet het vuur hoog en breng nog even aan de kook tot alle smaken op elkaar ingetrokken zijn
Laat de saus dan afkoelen en zet weg in de koelkast
Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/kipgerecht-kip-bbq-saus/