Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke combinatie van smaken. Het frisse zurige van de hangop past goed bij het zoete van de aardappel en de zilte garnalen maken het gerecht af. Serveer er een groene salade bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Zoete aardappels
  • 2 zoete aardappelen
  • 125 gram hangop
  • ½ tl citroenrasp
  • zwarte peper
  • zeezout
  • handvol rucola
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Olijfolie
Hangop
  • 450 gram Griekse yoghurt of dikke volle yoghurt
  • Zeef
  • Theedoek
  • Grote kom
Bereidingswijze
Zoete aardappels
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork
  3. Wikkel ze in aluminiumfolie (zorg dat de folie goed is dichtgevouwen) en rooster 60 minuten in de oven
  4. Haal ze dan uit de aluminiumfolie en snij voorzichtig open
  5. Laat een beetje afkoelen
  6. Meng de hangop met de citroenschil, peper en zout
  7. Vul de aardappels met de hangop
  8. Verdeel 50 gram garnalen over elke aardappel
  9. Serveer met een frisse salade
Hangop
  1. Hang een zeef boven een grote kom
  2. Zorg dat de zeef de bodem niet raakt
  3. Maak een schone theedoek nat onder de kraan
  4. Hang de theedoek in de zeef
  5. Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek dicht
  6. Zet de kom circa twee uur in de koelkast
  7. Verwijder de theedoek uit de zeef en stort de uitgelekte yoghurt (nu hangop) in kom
  8. Je kunt de hangop nu bereiden volgens bovenstaand recept
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gepofte-zoete-aardappel-garnalen/