Een heerlijke combinatie van smaken. Het frisse zurige van de hangop past goed bij het zoete van de aardappel en de zilte garnalen maken het gerecht af. Serveer er een groene salade bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Zoete aardappels
2 zoete aardappelen
125 gram hangop
½ tl citroenrasp
zwarte peper
zeezout
handvol rucola
100 gram Hollandse garnalen
Olijfolie
Hangop
450 gram Griekse yoghurt of dikke volle yoghurt
Zeef
Theedoek
Grote kom
Bereidingswijze
Zoete aardappels
Verwarm de oven op 180 graden
Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork
Wikkel ze in aluminiumfolie (zorg dat de folie goed is dichtgevouwen) en rooster 60 minuten in de oven
Haal ze dan uit de aluminiumfolie en snij voorzichtig open
Laat een beetje afkoelen
Meng de hangop met de citroenschil, peper en zout
Vul de aardappels met de hangop
Verdeel 50 gram garnalen over elke aardappel
Serveer met een frisse salade
Hangop
Hang een zeef boven een grote kom
Zorg dat de zeef de bodem niet raakt
Maak een schone theedoek nat onder de kraan
Hang de theedoek in de zeef
Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek dicht
Zet de kom circa twee uur in de koelkast
Verwijder de theedoek uit de zeef en stort de uitgelekte yoghurt (nu hangop) in kom
Je kunt de hangop nu bereiden volgens bovenstaand recept
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gepofte-zoete-aardappel-garnalen/