Vijgen met feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Voorgerecht met gekarameliseerde vijgen en fetaballetjes met sesamzaadjes.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 rijpe vijgen
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 8 hazelnoten
  • 8 zonnebloempitten (optioneel)
  • 4 mooie slablaadjes
  • Feta
  • Sesamzaadjes
  • Scheutje appelazijn
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snijdt elke vijg in vier mooie gelijke stukken
  3. Leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven
  4. Rooster de hazelnoten bruin in een anti aanbakpan
  5. Rooster daarna de sesamzaadjes bruin in dezelfde pan
  6. Marineer de slablaadjes even in de appelazijn
  7. Prak 4 el feta fijn met een vork
  8. Vorm 8 balletjes van de feta
  9. Rol de fetaballetjes door de sesamzaadjes
  10. Leg op elk bord 4 stukken vijg
  11. Rangschik daar de fetaballetjes, hazelnoten omheen
  12. Druip wat ahornsiroop of honing om de vijgen heen
  13. Bestrooi het met de zonnebloempitten
  14. Steek 2 blaadjes sla tussen de vijgenparten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/vijgen-met-feta/