Vijgen met feta
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
- 2 rijpe vijgen
- 1 el ahornsiroop of honing
- 8 hazelnoten
- 8 zonnebloempitten (optioneel)
- 4 mooie slablaadjes
- Feta
- Sesamzaadjes
- Scheutje appelazijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijdt elke vijg in vier mooie gelijke stukken
- Leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven
- Rooster de hazelnoten bruin in een anti aanbakpan
- Rooster daarna de sesamzaadjes bruin in dezelfde pan
- Marineer de slablaadjes even in de appelazijn
- Prak 4 el feta fijn met een vork
- Vorm 8 balletjes van de feta
- Rol de fetaballetjes door de sesamzaadjes
- Leg op elk bord 4 stukken vijg
- Rangschik daar de fetaballetjes, hazelnoten omheen
- Druip wat ahornsiroop of honing om de vijgen heen
- Bestrooi het met de zonnebloempitten
- Steek 2 blaadjes sla tussen de vijgenparten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/vijgen-met-feta/
3.5.3208