Recept Frittata
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- 10 eieren
- 50 ml melk
- 250 gram champignons
- 250 gram diepvries tuinbonen
- 2 rode uien
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 75 gram manchego kaas, geraspt
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kluts de eieren in een grote kom met een snuf peper en zout en de melk
- Kook de tuinbonen in 12 minuten gaar
- Snij de champignons in plakken en snipper de gepelde uien
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de uien en champignons 5 minuten
- Vet een ovenschaal in met boter
- Meng de champignons, ui, tuinbonen, gerookt paprikapoeder, zout en peper en de helft van de kaas met de geklutste eieren
- Giet alles in de ovenschaal
- Strooi de overige kaas over de frittata
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de schaal er dan uit en zet de grill aan
- Zet nog 5 minuten onder de grill tot de kaas een mooi bruin korstje heeft
- Serveer met knapperig brood en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-frittata/
3.5.3226