Cakerecept Kaneelcake
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een super simpele cake waarbij je geen mixer nodig hebt. Je hoeft zelfs niet eens te kneden. De suiker en kaneel geven de cake een extra zoete bite die de cake speciaal maakt.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediënten
Cake
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 tl baksoda
  • 300 ml karnemelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
Vulling
  • 2 el kaneelpoeder
  • 65 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng alle ingrediënten voor de cake door elkaar in een grote kom
  3. Meng de ingrediënten voor de vulling in een andere kom
  4. Bekleed een cakevorm van 30 cm lang met bakpapier
  5. Schep de helft van het cakebeslag in de vorm
  6. Verdeel de vulling over het beslag
  7. Schep dan de andere helft van het beslag op de vulling
  8. Zet 40 tot 45 minuten in het midden van de oven
  9. Prik met een satéprikker in de cake of deze gaar is
  10. Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar
  11. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm
  12. Bewaar in een afgesloten trommel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cakerecept-kaneelcake/