Een super simpele cake waarbij je geen mixer nodig hebt. Je hoeft zelfs niet eens te kneden. De suiker en kaneel geven de cake een extra zoete bite die de cake speciaal maakt.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediënten
Cake
280 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
1 tl baksoda
300 ml karnemelk
60 ml zonnebloemolie
1 ei
Vulling
2 el kaneelpoeder
65 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden
Meng alle ingrediënten voor de cake door elkaar in een grote kom
Meng de ingrediënten voor de vulling in een andere kom
Bekleed een cakevorm van 30 cm lang met bakpapier
Schep de helft van het cakebeslag in de vorm
Verdeel de vulling over het beslag
Schep dan de andere helft van het beslag op de vulling
Zet 40 tot 45 minuten in het midden van de oven
Prik met een satéprikker in de cake of deze gaar is
Als de prikker er droog uit komt is de cake gaar
Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm
Bewaar in een afgesloten trommel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cakerecept-kaneelcake/