Een Italiaans gerecht dat heerlijk romig smaakt. De gorgonzola geeft het gerecht pit. Serveer er stokbrood met boter bij en een groene salade met geroosterde uien.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 kipfilets
1 blik tomatenblokjes op sap
2 teentjes knoflook, geperst
1 el gedroogde oregano
Zwarte peper
75 gram gorgonzola, in blokjes gesneden
Klein handje zwarte olijven
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Verwarm de tomaten met de knoflook, oregano en flink wat gemalen zwarte peper in een steelpan
Laat 15 minuten pruttelen
Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de tomatensaus er overheen
Verdeel de gorgonzola en de olijven over de saus
Zet de schaal 20 minuten in de oven
Haal de schaal uit de oven en zet de grill aan
Zet de schotel nog circa 5 minuten onder de hete grill tot de gorgonzola een mooi bruin korstje heeft gekregen
Lekker met stokbrood met boter en een groen salade met geroosterde uien
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kiprecepten-kip-gorgonzola-tomatensaus/