Cake recept met chocola en zeezout karamel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 (vond ik persoonlijk genoeg) of 400 gram Tony Chocolony melkchocolade met zeezout en karamel
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- Verwarm de oven op 175 graden
- Smelt de boter
- Meng de suiker en boter in een hoge kom
- Mix een voor een de eieren door het suiker/boter mengsel
- Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen
- Blijf mixen en voeg beetje voor beetje het zelfrijzende bakmeel toe tot je een mooi egaal beslag hebt
- Voeg het vanille extract toe
- Smelt de helft van de reep chocolade en spatel dit door het beslag
- Snij de andere helft in kleine stukjes en spatel vervolgens door het beslag
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Stort het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
- Zet 60 minuten in de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cake-recept-chocola-en-zeezout-karamel/
3.5.3226