Cake recept met chocola en zeezout karamel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte knaller dit cake recept met chocolade/zeezout en karamel. Ontzettend simpel en ideaal als je snel nog wat lekkers op tafel wilt zetten.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 (vond ik persoonlijk genoeg) of 400 gram Tony Chocolony melkchocolade met zeezout en karamel
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Smelt de boter
  3. Meng de suiker en boter in een hoge kom
  4. Mix een voor een de eieren door het suiker/boter mengsel
  5. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen
  6. Blijf mixen en voeg beetje voor beetje het zelfrijzende bakmeel toe tot je een mooi egaal beslag hebt
  7. Voeg het vanille extract toe
  8. Smelt de helft van de reep chocolade en spatel dit door het beslag
  9. Snij de andere helft in kleine stukjes en spatel vervolgens door het beslag
  10. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  11. Stort het beslag in de vorm en strijk glad met een mes
  12. Zet 60 minuten in de oven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/cake-recept-chocola-en-zeezout-karamel/