Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 700 gram magere riblappen
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 kleine rode uien, gesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 3 el gedroogde peterselie
- 3 el gedroogde tijm
- 1 fles goede rode wijn
- Warm water
- Klontje boter
- 400 gram wortels, geschild en in vingerdikke repen gesneden
- 400 gram pastinaken, geschild en in vingerdikke repen gesneden
- Smeer het vlees in met de tomatenpuree
- Braad het vlees aan beide kanten bruin
- Voeg de uien toe samen met de wijn en de kruiden
- Giet er zoveel warm water bij als nodig tot het vlees onder staat
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan heel laag en laat vijf uur stoven
- Haal het vlees uit de pan en leg op een snijplank
- Trek het vlees uit elkaar
- Pocheer de wortels en pastinaak tien minuten in het kookvocht van het vlees
- Haal dan uit de pan en leg bij het vlees op de plank
- Kook het vocht tot de helft in op hoog vuur
- Zet het vuur dan wederom laag en voeg het vlees toe
- Laat tien minuten zacht pruttelen en voeg de laatste vijf minuten de groenten toe
- Serveer met friet en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-stoofvlees-wortel-en-pastinaak/
3.5.3226