Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk geurende stoofpot met pastinaak en wortel. Eet er friet bij en een frisse groene salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 700 gram magere riblappen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 kleine rode uien, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el gedroogde peterselie
  • 3 el gedroogde tijm
  • 1 fles goede rode wijn
  • Warm water
  • Klontje boter
  • 400 gram wortels, geschild en in vingerdikke repen gesneden
  • 400 gram pastinaken, geschild en in vingerdikke repen gesneden
Bereidingswijze
  1. Smeer het vlees in met de tomatenpuree
  2. Braad het vlees aan beide kanten bruin
  3. Voeg de uien toe samen met de wijn en de kruiden
  4. Giet er zoveel warm water bij als nodig tot het vlees onder staat
  5. Breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan heel laag en laat vijf uur stoven
  7. Haal het vlees uit de pan en leg op een snijplank
  8. Trek het vlees uit elkaar
  9. Pocheer de wortels en pastinaak tien minuten in het kookvocht van het vlees
  10. Haal dan uit de pan en leg bij het vlees op de plank
  11. Kook het vocht tot de helft in op hoog vuur
  12. Zet het vuur dan wederom laag en voeg het vlees toe
  13. Laat tien minuten zacht pruttelen en voeg de laatste vijf minuten de groenten toe
  14. Serveer met friet en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-stoofvlees-wortel-en-pastinaak/