Kipgerechten Kipspies met satesaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een Aziatisch bbqgerecht. Heerlijk met sperziebonen in sambalsaus en rijst en kroepoek. Of als onderdeel van een bbq met meerdere soorten vlees of vis.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Kipspies
  • 400 gram kip
  • 2 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el chilisaus
  • 1 geperste knoflookteen
  • 2 el limoensap
  • 1 el olijfolie
Satesaus
  • 2 el pindakaas
  • 175 ml melk
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap manis
  • 1 stengel sereh (citroengras)
Bereidingswijze
Kipspies
  1. Snij de kip in middelgrote stukken
  2. Meng de overige ingrediënten tot een marinade
  3. Meng de kip met de marinade en laat minimaal een uur in de koelkast marineren
  4. Rijg de stukken kip dan aan ijzeren spiesen of houten satéprikkers (deze moet je wel van te voren in water weken)
  5. Steek de bbq aan of verhit een grillpan
  6. Rooster de spiesen zes tot acht minuten per kant gaar
  7. Serveer er roergebakken sperziebonen bij, rijst en kroepoek
Satesaus
  1. Giet de melk in een steelpan en voeg de sambal, ketjap, pindakaas toe
  2. Snij de stengel sereh een paar keer in zodat de geur vrij kan komen
  3. Leg de sereh in de pan
  4. Roer alles goed door elkaar
  5. Blijf roeren op laag vuur totdat je de gewenste dikte bereikt hebt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerechten-kipspies-satesaus/