Een Aziatisch bbqgerecht. Heerlijk met sperziebonen in sambalsaus en rijst en kroepoek. Of als onderdeel van een bbq met meerdere soorten vlees of vis.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Kipspies
400 gram kip
2 el honing
3 el sojasaus
1 el chilipoeder
2 el chilisaus
1 geperste knoflookteen
2 el limoensap
1 el olijfolie
Satesaus
2 el pindakaas
175 ml melk
1 tl sambal
1 el ketjap manis
1 stengel sereh (citroengras)
Bereidingswijze
Kipspies
Snij de kip in middelgrote stukken
Meng de overige ingrediënten tot een marinade
Meng de kip met de marinade en laat minimaal een uur in de koelkast marineren
Rijg de stukken kip dan aan ijzeren spiesen of houten satéprikkers (deze moet je wel van te voren in water weken)
Steek de bbq aan of verhit een grillpan
Rooster de spiesen zes tot acht minuten per kant gaar
Serveer er roergebakken sperziebonen bij, rijst en kroepoek
Satesaus
Giet de melk in een steelpan en voeg de sambal, ketjap, pindakaas toe
Snij de stengel sereh een paar keer in zodat de geur vrij kan komen
Leg de sereh in de pan
Roer alles goed door elkaar
Blijf roeren op laag vuur totdat je de gewenste dikte bereikt hebt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kipgerechten-kipspies-satesaus/