Recept Biefstuk met peperroomsaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk gerecht voor de wat minder warme dagen. De romige saus past heel goed bij een gebakken biefstuk of entrecote. Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 biefstukken van circa 150 gram
  • 100 ml vleesfond
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Dep de biefstukken droog met keukenpapier
  2. Verhit de boter in een koekenpan
  3. Bak de biefstukken aan beide kanten medium rare (of zoals jij ze graag wilt eten)
  4. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie
  5. Giet het vet uit de pan
  6. Schenk de fond in de pan en roer eventuele aanbaksels los
  7. Laat 2 minuten inkoken
  8. Schenk dan de slagroom erbij
  9. Laat nog 3 minuten inkoken
  10. Maal er flink wat zwarte peper over en roer door elkaar
  11. Serveer de saus bij de biefstukken
  12. Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-biefstuk-peperroomsaus/