Een heerlijk gerecht voor de wat minder warme dagen. De romige saus past heel goed bij een gebakken biefstuk of entrecote. Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
4 biefstukken van circa 150 gram
100 ml vleesfond
125 ml slagroom
50 gram boter
Gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Dep de biefstukken droog met keukenpapier
Verhit de boter in een koekenpan
Bak de biefstukken aan beide kanten medium rare (of zoals jij ze graag wilt eten)
Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie
Giet het vet uit de pan
Schenk de fond in de pan en roer eventuele aanbaksels los
Laat 2 minuten inkoken
Schenk dan de slagroom erbij
Laat nog 3 minuten inkoken
Maal er flink wat zwarte peper over en roer door elkaar
Serveer de saus bij de biefstukken
Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-biefstuk-peperroomsaus/