Recept Gehaktballetjes uit de oven
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 500 gram rundergehakt
- 2 eieren
- 2 el gedroogde oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Meng het gehakt met de oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, eieren en de kaas
- Vorm er circa dertig balletjes van (zo groot als een walnoot)
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat ze wat steviger worden
- Verwarm de oven op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de balletjes over de bakplaat
- Zet 20 minuten in de oven
- Draai halverwege een keer om
- Zet eventueel nog een paar minuten onder de grill voor een knapperig korstje
- Lekker met een frisse salade en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktballetjes-oven/
3.5.3226