Recept Gevulde puntpaprika met feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Lekker als Grieks bijgerecht bij kip of biefstuk of met rijst of aardappels en salade als hoofdgerecht.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 puntpaprika's
  • 4 middelgrote rode uien
  • 50 gram zwarte olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram feta
  • 2 el gedroogde oregano
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de paprika's in de lengte doormidden
  3. Verwijder de zaadlijsten
  4. Hak de uien, knoflook en olijven fijn en doe ze in een kom
  5. Meng met de oregano en maal er peper naar smaak overheen
  6. Hussel goed door elkaar
  7. Verdeel het mengsel over de gehalveerde paprika's
  8. Verkruimel de feta en verdeel deze ook over de gevulde paprika's
  9. Zet 15 minuten in de oven
  10. Zet dan de grill aan en rooster nog 5 a 10 minuten tot de feta lichtbruin kleurt
  11. Lekker als bijgerecht bij kip of biefstuk of met rijst of aardappels en salade als hoofdgerecht
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gevulde-puntpaprika-feta/