Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een zomerse lekkernij. Heerlijk als frisse start van een diner in de tuin. Lekker met een stengel van parmezaanse kaas.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Doperwtensoep
  • 450 gram diepvries doperwten
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 ml water
  • Korst van achterkant van parmezaanse kaas (wat je geheid altijd weggooit)
  • Peper
  • Zout
  • Scheutje olijfolie
Parmezaanse kaasstengel
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
Parmezaanse kaasstengel
  • Zet de oven op grillstand
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel de kaas in vier repen van 2x12 cm over de bakplaat
  • Zet 2 a 3 minuten onder de grill
  • Haal de bakplaat dan uit de oven en laat de stengels afkoelen
  • Serveer ze bij de soep
Bereidingswijze
Doperwtensoep
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de ui en knoflook aan
  3. Voeg de bevroren erwten toe
  4. Roer door elkaar tot de erwten ontdooid zijn
  5. Voeg het water en de korst van de parmezaanse kaas toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan laag en laat circa 10 minuten pruttelen
  7. Haal de korst uit de soep en gooi weg
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Verdeel de soep over vier kommen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-doperwtensoep-parmezaanse-kaasstengel/