Kiprecept Kip teriyaki met groenten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk gerecht voor doordeweeks. Staat in mum van tijd op tafel. Als je geen zin hebt om teriyaki saus te maken koop het dan kant en klaar. Lekker met rijst of noodels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 kippendijen
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
  • Handvol cashewnoten
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 4 el honing
  • 1.5 tl sesamolie
  • 60 ml sojasaus
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el maizena
  • 3 el water
Bereidingswijze
  1. Doe de sojasaus, honing, gember, knoflook, sesamolie, maizena en water in een steelpan en breng al roerend aan de kook
  2. Zet het vuur dan laag en laat circa drie minuten pruttelen tot een dikke stroperige teriyaki saus
  3. Verwarm de oven op 200 graden
  4. Bekleedt een bakblik met aluminiumfolie
  5. Leg de kippendijen in het bakblik
  6. Verdeel de helft van de saus over de kip en smeer de kip aan alle kanten goed in met de saus
  7. Zet 10 minuten in de oven
  8. Hussel dan de broccoli, wortels en peultjes met de andere helft van de saus en een theelepel sesamolie door elkaar en leg ze bij de kip in het bakblik
  9. Bak nog 20 tot 25 minuten
  10. Haal het bakblik uit de oven en strooi de cashewnoten en lente ui over het gerecht
  11. Lekker met rijst of noodels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kiprecept-kip-teriyaki-groenten/