Een makkelijk gerecht voor doordeweeks. Staat in mum van tijd op tafel. Als je geen zin hebt om teriyaki saus te maken koop het dan kant en klaar. Lekker met rijst of noodels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
4 kippendijen
100 gram peultjes
250 gram wortels, in kleine stukjes gesneden
1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
Handvol cashewnoten
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
4 el honing
1.5 tl sesamolie
60 ml sojasaus
3 cm verse gember, geschild en geraspt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el maizena
3 el water
Bereidingswijze
Doe de sojasaus, honing, gember, knoflook, sesamolie, maizena en water in een steelpan en breng al roerend aan de kook
Zet het vuur dan laag en laat circa drie minuten pruttelen tot een dikke stroperige teriyaki saus
Verwarm de oven op 200 graden
Bekleedt een bakblik met aluminiumfolie
Leg de kippendijen in het bakblik
Verdeel de helft van de saus over de kip en smeer de kip aan alle kanten goed in met de saus
Zet 10 minuten in de oven
Hussel dan de broccoli, wortels en peultjes met de andere helft van de saus en een theelepel sesamolie door elkaar en leg ze bij de kip in het bakblik
Bak nog 20 tot 25 minuten
Haal het bakblik uit de oven en strooi de cashewnoten en lente ui over het gerecht
Lekker met rijst of noodels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/kiprecept-kip-teriyaki-groenten/