Recept Hotdog met ananassalsa
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk gerecht waar je zeker punten mee scoort. Lekker met tortillachips en een koud Mexicaans biertje.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Gebraden worst
  • 4 runderworsten
  • Klontje boter
  • 4 el chilisaus
  • 4 harde witte puntbroodjes
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
Avocadospread
  • 2 avocado's
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el limoensap
  • Peper
  • Zout
Ananassalsa
  • 300 gram ananas
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • Half bosje koriander
  • 2 el limoensap
Bereidingswijze
Gebraden worst
  1. Verhit de boter in een braadpan
  2. Bak op middel-hoog vuur in 1 minuut de runderworsten rondom bruin
  3. Laat de worstjes vervolgens nog 15 minuten op laag vuur verder garen
Avocadospread
  1. Prak de avocado's fijn en meng met de yoghurt en limoensap
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe
Ananassalsa
  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes
  2. Snijd de ananas in kleine blokjes
  3. Versnipper de uien
  4. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn
  5. Hak de koriander fijn
  6. Voeg alle ingrediƫnten samen in een kom en voeg ook het limoensap toe
  7. Hussel alles goed door elkaar
  8. Snijd de bovenkant van de broodjes open en vul ze met de avocadospread
  9. Stop in ieder broodje een worst
  10. Bestrijk elke hotdog met een lepel chilisaus
  11. Lepel er wat van de salsa op en bestrooi met koriander
  12. Zet de rest van de salsa op tafel en serveer met tortillachips en een Mexicaans biertje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hotdog-ananassalsa-2/