Recept Hotdog met ananassalsa
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
- 4 runderworsten
- Klontje boter
- 4 el chilisaus
- 4 harde witte puntbroodjes
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- 2 avocado's
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el limoensap
- Peper
- Zout
- 300 gram ananas
- 3 tomaten
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- Half bosje koriander
- 2 el limoensap
- Verhit de boter in een braadpan
- Bak op middel-hoog vuur in 1 minuut de runderworsten rondom bruin
- Laat de worstjes vervolgens nog 15 minuten op laag vuur verder garen
- Prak de avocado's fijn en meng met de yoghurt en limoensap
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Snijd de ananas in kleine blokjes
- Versnipper de uien
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn
- Hak de koriander fijn
- Voeg alle ingrediƫnten samen in een kom en voeg ook het limoensap toe
- Hussel alles goed door elkaar
- Snijd de bovenkant van de broodjes open en vul ze met de avocadospread
- Stop in ieder broodje een worst
- Bestrijk elke hotdog met een lepel chilisaus
- Lepel er wat van de salsa op en bestrooi met koriander
- Zet de rest van de salsa op tafel en serveer met tortillachips en een Mexicaans biertje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hotdog-ananassalsa-2/
3.5.3226