Recept Hamburger gevuld met Cheddar
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte krachtpatser. Heel lekker dat de kaas van binnen smelt en je een smeuïge burger weg hapt. Lekker met friet.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Hamburgers
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 plakjes cheddarkaas
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tomaten, in plakken gesneden
  • 2 rode uien, in ringen gesneden
  • IJsbergsla
  • 2 harde witte bollen
  • Olijfolie
Smokey saus
  • 150 ml ketchup
  • ½ el gerookt paprikapoeder
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl worcestersaus
  • Paar druppels tabasco
Bereidingswijze
Hamburgers
  1. Meng het gehakt met het knoflookpoeder en de worcestersaus
  2. Kneed goed door elkaar en vorm vier dunne hamburgers
  3. Snij de cheddarkaas in kleine repen
  4. Beleg twee hamburgers met de kaas
  5. Leg de andere twee hamburgers op de met kaas belegde burgers en vouw de andere burgers over de kaas heen en druk aan tot je een mooie burger hebt
  6. Gril de burgers ruim vijf minuten per kant op de bbq of grillpan
  7. Bak de uien in een scheut olijfolie al omscheppend vijf minuten in een koekenpan
  8. Snij de broodjes doormidden en rooster ze 1 minuut per kant even op de bbq of grillpan
  9. Beleg de broodjes vervolgens met de tomaten, sla, hamburger, uien, twee eetlepels saus en steek een prikker door de broodjes.
  10. Geef er de resterende saus bij aan tafel
  11. Lekker met friet.
Smokey saus
  1. Meng alle ingredienten in een kom goed door elkaar.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hamburger-gevuld-cheddar/