Recept Hamburger gevuld met Cheddar
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
- 300 gram rundergehakt
- 3 plakjes cheddarkaas
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tomaten, in plakken gesneden
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- IJsbergsla
- 2 harde witte bollen
- Olijfolie
- 150 ml ketchup
- ½ el gerookt paprikapoeder
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el honing
- 1 tl worcestersaus
- Paar druppels tabasco
- Meng het gehakt met het knoflookpoeder en de worcestersaus
- Kneed goed door elkaar en vorm vier dunne hamburgers
- Snij de cheddarkaas in kleine repen
- Beleg twee hamburgers met de kaas
- Leg de andere twee hamburgers op de met kaas belegde burgers en vouw de andere burgers over de kaas heen en druk aan tot je een mooie burger hebt
- Gril de burgers ruim vijf minuten per kant op de bbq of grillpan
- Bak de uien in een scheut olijfolie al omscheppend vijf minuten in een koekenpan
- Snij de broodjes doormidden en rooster ze 1 minuut per kant even op de bbq of grillpan
- Beleg de broodjes vervolgens met de tomaten, sla, hamburger, uien, twee eetlepels saus en steek een prikker door de broodjes.
- Geef er de resterende saus bij aan tafel
- Lekker met friet.
- Meng alle ingredienten in een kom goed door elkaar.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-hamburger-gevuld-cheddar/
3.5.3226