Salade met gerookte forel
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Zomerse salade met gerookte forel, appel, tomaat, komkommer en spinazie.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 200 gram gerookte forel
  • 20 cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • ½ rode appel
  • 200 ml yoghurt
  • 2 tl mierikswortelrasp (potje)
  • 200 gram spinazie
  • ½ citroen
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verdeel de spinazie over twee borden
  2. Snij de tomaatjes doormidden
  3. Halveer de komkommer en schraap de zaadlijsten eruit
  4. Snij de appel in mooie gelijke repen
  5. Verdeel de tomaatjes en komkommer over de spinazie
  6. Snij de forel in stukken en leg op de salade
  7. Sprenkel daar wat olijfolie over en zout en peper naar smaak
  8. Meng de yoghurt met de mierikswortel en sap van citroen en roer goed door
  9. Sprenkel over de salade
  10. Lekker met knapperig brood met gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/salade-met-gerookte-forel/