Salade met gerookte forel
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 200 gram gerookte forel
- 20 cherrytomaten
- ½ komkommer
- ½ rode appel
- 200 ml yoghurt
- 2 tl mierikswortelrasp (potje)
- 200 gram spinazie
- ½ citroen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verdeel de spinazie over twee borden
- Snij de tomaatjes doormidden
- Halveer de komkommer en schraap de zaadlijsten eruit
- Snij de appel in mooie gelijke repen
- Verdeel de tomaatjes en komkommer over de spinazie
- Snij de forel in stukken en leg op de salade
- Sprenkel daar wat olijfolie over en zout en peper naar smaak
- Meng de yoghurt met de mierikswortel en sap van citroen en roer goed door
- Sprenkel over de salade
- Lekker met knapperig brood met gezouten boter
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/salade-met-gerookte-forel/
3.5.3226