Recept Chocolade beignets
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een zeer gemakkelijke lekkernij met maar drie ingrediƫnten. Staat in een handomdraai op tafel. Fijn als je onverwacht bezoek krijgt.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
  • 1 rol croissantdeeg voor zes croissants
  • Pot chocoladepasta
  • Klein handje verkruimelde walnoten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Rol het deeg uit en duw de (stippel)naden goed tegen elkaar aan
  3. Je heb nu 1 grote langwerpige deeglap
  4. Snij de deeglap doormidden
  5. Bestrijk 1 helft met een flinke hoeveelheid chocoladepasta
  6. Strooi er de walnoten overheen
  7. Leg de andere helft van het deeg er over heen
  8. Druk alle uiteinden goed op elkaar zodat de naden dicht zijn
  9. Snij het deeg verticaal in zes stroken
  10. Pak iedere strook stuk voor stuk aan de uiteindenden vast en draai hem een paar keer rond zodat het als een wokkel gedraaid is
  11. Vet een muffinvorm met zes holtes in met olie en leg in elke holte een beignet
  12. Zet 15 minuten in de oven
  13. Haal de beignets eruit en laat nog 10 minuten afkoelen zodat ze wat harder worden
  14. Haal ze dan voorzichtig uit de vorm
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-beignets/