Recept Chocolade beignets
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 6
- 1 rol croissantdeeg voor zes croissants
- Pot chocoladepasta
- Klein handje verkruimelde walnoten
- Verwarm de oven op 200 graden
- Rol het deeg uit en duw de (stippel)naden goed tegen elkaar aan
- Je heb nu 1 grote langwerpige deeglap
- Snij de deeglap doormidden
- Bestrijk 1 helft met een flinke hoeveelheid chocoladepasta
- Strooi er de walnoten overheen
- Leg de andere helft van het deeg er over heen
- Druk alle uiteinden goed op elkaar zodat de naden dicht zijn
- Snij het deeg verticaal in zes stroken
- Pak iedere strook stuk voor stuk aan de uiteindenden vast en draai hem een paar keer rond zodat het als een wokkel gedraaid is
- Vet een muffinvorm met zes holtes in met olie en leg in elke holte een beignet
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de beignets eruit en laat nog 10 minuten afkoelen zodat ze wat harder worden
- Haal ze dan voorzichtig uit de vorm
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolade-beignets/
3.5.3226