Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japan
Aantal personen: 2
- 2 kabeljauwfilets
- 2 el rode miso
- 2 el mirrin (Japanse rijstazijn)
- 2 el suiker
- 500 gram wortelen
- 1.5 rode ui
- 3 tl rode miso
- Klein klontje boter
- ¼ komkommer
- Peper
- Zout
- 1 wit sneetje brood
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- Boter
- Meng de suiker, miso en mirrin door elkaar in een kom
- Verdeel de marinade over de vis en zorg dat de hele vis bedekt is
- Zet minimaal 8 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Veeg de marinade van de vis met keukenpapier
- Leg de vis in een ovenschaal en rooster 15 a 20 minuten
- Snipper de uien
- Hak de wortels in stukken
- Doe beide in een pan met een laagje water en breng aan de kook
- Kook de groenten circa 20 minuten tot de wortels zacht zijn
- Giet de pan af en pureer de groenten samen tot een puree
- Voeg het klontje boter en de miso en naar smaak peper en zout toe en pureer nogmaals goed
- Voeg eventueel een beetje water toe om de puree nog smeuïger te maken[
- Hak de komkommer in kleine stukjesbr]
- Leg het sneetje brood bij de vis in de oven en rooster goudbruin
- Snijd in twee mooie rechte repen
- Bak de sjalot even aan in wat boter
- laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen totdat de ui zacht is
- Besmeer de toast met boter en verdeel de ui over de repen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kabeljauw-miso-wortel-en-komkommer/
3.5.3226