Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Japans visgerecht. De wortelpuree is op smaak gebracht met de miso die tevens een subtiele smaak aan de gemarineerde vis geeft.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japan
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Kabeljauw met miso
  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 el rode miso
  • 2 el mirrin (Japanse rijstazijn)
  • 2 el suiker
Wortelpuree met miso
  • 500 gram wortelen
  • 1.5 rode ui
  • 3 tl rode miso
  • Klein klontje boter
  • ¼ komkommer
  • Peper
  • Zout
Toast met ui
  • 1 wit sneetje brood
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Boter
Bereidingswijze
Kabeljauw met miso
  1. Meng de suiker, miso en mirrin door elkaar in een kom
  2. Verdeel de marinade over de vis en zorg dat de hele vis bedekt is
  3. Zet minimaal 8 uur in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Veeg de marinade van de vis met keukenpapier
  6. Leg de vis in een ovenschaal en rooster 15 a 20 minuten
Wortelpuree met miso
  1. Snipper de uien
  2. Hak de wortels in stukken
  3. Doe beide in een pan met een laagje water en breng aan de kook
  4. Kook de groenten circa 20 minuten tot de wortels zacht zijn
  5. Giet de pan af en pureer de groenten samen tot een puree
  6. Voeg het klontje boter en de miso en naar smaak peper en zout toe en pureer nogmaals goed
  7. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree nog smeuïger te maken[
  8. Hak de komkommer in kleine stukjesbr]
Toast met ui
  1. Leg het sneetje brood bij de vis in de oven en rooster goudbruin
  2. Snijd in twee mooie rechte repen
  3. Bak de sjalot even aan in wat boter
  4. laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen totdat de ui zacht is
  5. Besmeer de toast met boter en verdeel de ui over de repen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kabeljauw-miso-wortel-en-komkommer/